1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Βότανα και οι θεραπευτικές ιδιότητες τους.

Δελτίο τύπου για σεμινάριο "Βότανα και οι θεραπευτικές ιδιότητες τους"Το πρότυπο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών 7 Lotus, στα πλαίσια διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων, δημιούργησε ένα πρόγραμμα με ομάδες μελέτης ποικίλης θεματολογίας σχετικά με τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.
Βασική μας φιλοσοφία, αποτελεί ότι ο πλούτος της φύσης, μπορεί να καλύψει πολλές από τις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, παρέχοντας αποτελεσματική προστασία σε θέματα υγείας, ευεξίας, χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

1η Ομάδα μελέτης βοτάνων

Το προσωπικό του "7 Lotus", στο αρχικό πρόγραμμα, θα συγκροτήσει μια ομάδα μελέτης, έρευνας και εφαρμογής του θαυμαστού κόσμου των βοτάνων.
Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε τα βότανα των νησιών και βουνών της Ελλάδας, μιας χώρας που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Η χώρα μας είναι ευλογημένη με μια πλούσια και ξεχωριστή χλωρίδα, τα είδη της οποίας, ξεπερνούν σε αριθμό αυτά οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας .

Σύμφωνα με μία πρόσφατη, σχετικά μετριοπαθή, εκτίμηση υπάρχουν περίπου 5.800 γηγενή ή πλήρως εγκλιματισμένα είδη βοτάνων. Περίπου 750 από αυτά δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στο κόσμο, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε σχέση με κάθε άλλη χώρα ή περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου, όσον αφορά το ποσοστό ενδημικών φυτών.

Οι εποχές του χρόνου διαφέρουν κλιματικά, δημιουργώντας ασθένειες ως συνέπεια ο οργανισμός μας να αποδυναμώνεται κατά καιρούς, παλεύοντας με την υγρασία, το κρύο ή την ζέστη. Η ενέργεια και η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων προσφέρουν αναρίθμητες δυνατότητες όχι μόνο για την περιποίηση, την θωράκιση και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, αλλά και για τη φυσική και ψυχική αρμονία.

Η ανάπτυξη της κλασσικής ιατρικής έδωσε λύσεις σε πολλά ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας αλλά είχε σαν συνέπεια να χαθούν και πολλοί αποτελεσματικοί φυσικοί μέθοδοι θεραπείας. Όμως, η υπερβολική χρήση φαρμάκων δεν είναι η μοναδική μας επιλογή κυρίως όταν πρόκειται για μικροασθένειες ή ελαφριές παθήσεις. Η βοτανολογία εκτός από μια πανάρχαια θεραπευτική μεθοδολογία είναι και μια ουσιαστική φιλοσοφία ζωής.

Ο στόχος των μαθημάτων είναι να γνωρίσουμε την συμπεριφορά και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Η ύλη των μαθημάτων εστιάζει στην μελέτη και ανάλυση των βοτάνων του τόπου μας. Έχουν επιλεγεί από πολύ γνωστά (π.χ. τσουκνίδα, μολόχα κλπ.) μέχρι και λιγότερο γνωστά (γαϊδουράγκαθο, τριβόλι κλπ.) βότανα με σκοπό να εξετασθούν τόσο από την σκοπιά της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, όσο και από την σκοπιά της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, με βάση τα κείμενα του Ιπποκράτη, του Γαληνού και του Διοσκουρίδη.

Όλη η παλέτα θεραπείας από την Βοτανολογία σας προσφέρεται απλόχερα μέσα από το πρόγραμμα αυτό. Σας προσκαλούμε να τη γνωρίσετε και να την εντάξετε στην άμυνα απέναντι στα καθημερινά σας προβλήματα.

Οι συναντήσεις θα γίνονται 2 φορές τον μήνα, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 - 19:00

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Κέντρου "7 Lotus" στα τηλέφωνα 6986486545 και 2281300933.

1η ομάδα μελέτης βοτάνων από το 7 Lotus