1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Το ταξίδι σου είσαι εσύ.

Σεμινάρια "Το ταξίδι σου είσαι εσύ."Στα πλαίσια της προσπάθειας για την βελτίωση της υγείας του κάθε ανθρώπου με φυσικές θεραπευτικές μεθόδους, το Πρότυπο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών "7 Lotus", δημιούργησε μια σειρά μηνιαίων επιμορφωτικών σεμιναρίων για την οποία οι ημερομηνίες θα αναρτηθούν προσεχώς, στον χώρο του κέντρου.

Οι βασικοί στόχοι των σεμιναρίων αυτών είναι: η γνωριμία ενός κόσμου με εναλλακτικό τρόπο σκέψης και ζωής, η βελτίωση του τρόπου αντιμετώπισης της δύσκολης καθημερινότητας καθώς και η εφαρμογή, η έρευνα και η μελέτη των φυσικών θεραπευτικών μεθόδων προάγοντας την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου.

Το προσωπικό του "7 Lotus", έχει οργανώσει έναν κύκλο 5 σεμιναρίων το καθένα με διαφορετική θεματολογία και τεχνικές στο καθένα έχοντας όμως κύριο γνώμονα την ανάπτυξη θεωρητικής και πρακτικής ύλης, με σκοπό την εναρμόνιση και εξισορρόπηση όλων των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στις ασθένειες που κατά καιρούς σας καταπονούν.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ανθρώπων και δεν χρειάζεται κάποια ειδική γνώση προς κατανόηση όσων αναφερθούν. Στοχεύουν να βοηθήσουν εκείνους που θέλουν να απλοποιήσουν την ζωή τους, να κινητοποιήσουν την αυτο - θεραπευτική ικανότητα του οργανισμού και να γνωρίσουν μεθόδους και τεχνικές που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.


Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε 5 τετράωρες συναντήσεις (η ακριβής επόμενη ημερομηνία θα δίνεται στο τέλος του κάθε σεμιναρίου) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής:

Γνωριμία Φυσικών Μεθόδων και Εναλλακτικών τεχνικών της Υγείας.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο πως λειτουργούν οι φυσικές θεραπείες και η ολιστική θεραπευτική και να ενισχύσετε τον οργανισμό απέναντι στις πραγματικές αιτίες και όχι στην απλή ανακούφιση των συμπτωμάτων που σας ταλαιπωρούν.

Ενίσχυση και Ισχυροποίηση του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι κυρίως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η αποφυγή και αντιμετώπιση λοιμώξεων με φυσικές μεθόδους. Σωστές επιλογές και συνδυασμοί διατροφής επιτυγχάνουν καλύτερη πρόληψη αλλά και θεραπεία. Επίσης οι σωστές ενέργειες από μέρους μας συνδιαμορφώνουν ένα ευρύ φάσμα, ενάντια των μικρό-οργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις, με έμφαση στην καταπολέμηση τους. Παράλληλα θα αναπτυχθούν θέματα με την ενεργό συμμετοχή σας, την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Ο ρόλος της σωστής διατροφής σήμερα.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο ανοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με την σύγχρονη διατροφή. Η συσχέτιση αυτή, η αδιαφορία του μέσου άνθρωπου αλλά και η αδυναμία να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, έχει φέρει την διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στο άμεσο ενδιαφέρον όλων και την έχει αναδείξει ως μια από τις κύριες προτεραιότητες για την προστασία και προαγωγή της υγείας τους.
Σκοπός αυτού του σεμιναρίου, είναι η αντίληψη του ορισμού της υγιεινής διατροφής ως πραγματικά έχει και όχι όπως παρουσιάζεται κάποιες φορές μέσα από εξαντλητικές δίαιτες, κακούς συνδυασμούς τροφίμων και λάθος πληροφόρηση. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να ανταπεξέλθει στην κοπιαστική καθημερινότητα και τις υψηλές απαιτήσεις της.

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής, θα λάβετε πληροφορίες για να την φτιάξετε άμεσα και αποτελεσματικά, θα δείτε μια διαφορετική και ανατρεπτική προσέγγιση σχετικά με την ενεργειακή δύναμη και αξία που υφίσταται στις διατροφικές μας επιλογές. Τέλος, θα φωτιστεί η τριεπίπεδη υπόσταση της τροφής και το πως η επιλεγμένη διατροφή συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση ή μη της ποιότητας ζωής των ατόμων.

Κάθαρση σώματος και νου. 

Ο οργανισμός είναι από την φύση του εξοπλισμένος με την δική του διαδικασία αποτοξίνωσης. Καθημερινά αγωνίζεται να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από τις τοξίνες οι οποίες εισρέουν στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά και την τροφή που καταναλώνουμε, από ότι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.) καθώς και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό). Ο οργανισμός μας λοιπόν γνωρίζει πώς ακριβώς να το πετύχει αυτό, χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Τις περισσότερες φορές, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που το σώμα αδυνατεί από μόνο του να τις αποβάλλει.

Εκτός από την αποτοξίνωση του φυσικού σώματος σημαντική είναι και η απαλλαγή από τις τοξίνες του νου. Ο νους ξέρουμε ότι επηρεάζεται από τις τοξίνες του σώματος και ο τρόπος που τρώμε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που σκεπτόμαστε και επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματα μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι τοξίνες που δημιουργούνται ξεκάθαρα από το πως σκεφτόμαστε και χειριζόμαστε συμπεριφορές δίκες μας ή άλλων ανθρώπων.

Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας πνευματικά και σωματικά, καθώς και το πως θα “χτίσετε” σωστά τη ζωή σας με οδηγό τη θετική σκέψη για σωστές κρίσεις και επιλογές.

Η δύναμη του νου.

Στην εποχή μας κυριαρχεί το άγχος, το στρες και οι γρήγοροι ρυθμοί της κοινωνίας. Ο άνθρωπος είναι αναγκασμένος να τρέχει διαρκώς για να προλάβει τα πάντα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να χαλαρώνουμε σωστά, να σκεφτόμαστε θετικά ελέγχοντας τις σκέψεις μας, ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να ζούμε ευτυχισμένοι και σε αρμονία με τη φύση. Όλα λοιπόν ξεκινούν από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Η θετική σκέψη είναι μια έννοια ευρέως χρησιμοποιούμενη, που όπως όλες οι έννοιες έχει κάποιον ιδιαίτερο ορισμό για τον καθένα μας. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι συνώνυμο της υπεραισιοδοξίας, άλλοι της αισιοδοξίας, άλλοι της πίστης, άλλοι της αυτοπεποίθησης, άλλοι της ουτοπίας, άλλοι της δύναμης κτλ. Οι περισσότεροι όμως συμφωνούν ότι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ζωή μας.

Είναι πολύ σημαντικό να παρατηρούμε κάθε στιγμή τις σκέψεις μας και να προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές με θετικές. Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουμε την ευθύνη και να μπούμε σε δράση, γιατί αξίζει πραγματικά τον κόπο! Πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας το: “ότι μπορείς να κάνεις αύριο, κάνε το σήμερα, ότι μπορείς να κάνεις σήμερα κάνε το τώρα!”. Πάντοτε η επιτυχία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευτυχία. Ο άνθρωπος αναζητούσε και αναζητάει τρόπους που θα τον κάνουν να πετύχει στη ζωή, έτσι ώστε να είναι ευτυχισμένος.

Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθετε να εξουδετερώνετε τις αρνητικές σκέψεις με κατάλληλες ασκήσεις και τεχνικές και να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας! Η θετική σκέψη βοηθά στη διαχείριση του άγχους και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την υγεία σας. Τα οφέλη που μπορεί να παρέχει η θετική σκέψη, σύμφωνα με μελέτες ερευνητών και ψυχολόγων ιατρών, είναι:

- Αυξημένη διάρκεια ζωής
- Χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
- Χαμηλότερα επίπεδα ψυχικής δυσφορίας
- Καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Καλύτερη ψυχολογική και σωματική ευεξία
- Μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακή ασθένεια
- Καλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια δυσκολιών και περιόδων στρες.

 


Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με την ενεργό συμμετοχή σας, την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών. Η έναρξη του κύκλου των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί προσεχώς για αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα σεμινάρια θα γίνονται στα γραφεία του Πρότυπου Κέντρου Εναλλακτικών Θεραπειών "7 Lotus", Στ. Πρωίου & Δωδεκανήσου 12 από τις 18:00 έως τις 21:00 καθημερινώς ή μέσω τηλεφώνου στα: 6986486545 και 2281300933, καθώς και με προσωπικό μήνυμα στο www.facebook.com/7lotus.gr.

Κύκλος σεμιναρίων "Το ταξίδι σου είσαι εσύ."