1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Τι είναι η ενεργειακή διατροφή

Ένα κλειδί στην αντιμετώπιση σωματικών προβλημάτων (παχυσαρκία- εμμηνόπαυση- τοξιναιμίες) είναι η ενεργειακή διατροφή.
Η ενεργειακή διατροφή, βασίζεται στην αρμονία και την επάρκεια οργανικών και ανόργανων ουσιών στο ανθρώπινο σώμα. Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη φράση «δεν έχω ενέργεια», ή μετά από ένα καλό γεύμα να ζητάμε και ένα γλυκό, για να νιώσουμε πλήρης.

Όπως και αν έχει, όποια φράση και να διαλέξουμε, είναι το ίδιο και το αυτό. Έχουμε απώλεια ενέργειας, πόνο στο στομάχι ή τη χολή. Εντερικές διαταραχές, υψηλή αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους, ιλίγγους, κούραση σωματική, ψυχική και πνευματική είναι γνωστό ότι η διατροφή καθορίζει την ποιότητα του οργανισμού μας, σε ένα μεγάλο βαθμό. Οι λανθασμένες επιλογές διατροφής μας δίνουν και το ανάλογο πρόβλημα.

Είμαστε ότι τρώμε

Οι δυτικοί διατροφολόγοι, λένε πως, « είμαστε ό,τι τρώμε!» . Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πραγματικότητα διότι αν λάβουμε υπ'όψιν μας πως διοχετεύουμε στον οργανισμό μας χονδροειδή ύλη και αυτός με τη σειρά του, την επεξεργάζεται και την κάνει ουσία ζωής, αίμα, σκέψεις και κίνηση είναι απλό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ναι, παίρνουμε τα χαρακτηριστικά της διατροφής μας με μια συστηματική λάθος διατροφή, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του οργανισμού μας, αλλά απλά τον «γεμίζει» με σκουπίδια, με μαθηματική ακρίβεια, θα καταφέρει να μας εξουθενώσει πολύ γρήγορα στο τέλος!

Η απώλεια ζωτικής δύναμης, πρόωρο γήρας, στο δέρμα, η χαμηλή δυναμικότητα των εσωτερικών οργάνων, πλεονάζουσα ύλη (βάρος), η συσσώρευση τοξινών και κατ'επέκταση οι αρρώστιες.

Ο χρόνος μας, λόγω εργασίας, είναι λίγος, εκ των πραγμάτων τα έτοιμα φαγητά σε αφθονία, όσο για εμάς τους ανθρώπους σε ένα συνεχές κυνήγι του « εαυτού μας», του σώματός μας, αλλά και των αμυνών μας... βελτιώνοντας αυτό το κομμάτι ζωής, που πραγματικά είναι και το κυριότερο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ποιότητα ζωής.

Ενεργειακό διατροφικό πρόγραμμα

Τα στοιχεία για να έχουμε ένα ενεργειακό διατροφικό πρόγραμμα, είναι απλά. Η θεωρία στηρίζεται στην εποχή της γέννησης, η οποία μας δίνει την βιοχημική σύσταση του οργανισμού, βάση των κλιματολογικών συνθηκών ( καλοκαίρι- χειμώνας- φθινόπωρο- άνοιξη).

Η ποιότητα των τροφών, ανάλογα με την εποχή, ποικίλει σε ουσίες οργανικές και ανόργανες. Έτσι και οι άνθρωποι, ανάλογα με την εποχή της γέννησης τους, έχουν ιδιαίτερη χημική σύσταση. Ο καθένας από εμάς, μπορεί και είναι διαφορετικός.

Ορισμένα στοιχεία ενδέχεται να υπερτερούν και άλλα να είναι σε υποτονική κατάσταση. Με το πέρασμα του χρόνου, το χημικό εργοστάσιο που λέγεται « σώμα» στην προσπάθεια του να κρατήσει ισορροπίες και να λειτουργεί καλύτερα, αλλάζει τον τρόπο των καύσεων, επιβραδύνει, συσσωρεύει, επιταχύνει ανάλογα με τη διατροφική ύλη που του δίνουμε να επεξεργαστεί.

Η ενεργειακή διατροφή αποκαθιστά τη χαμένη ισορροπία

Η προσβολή ή η μείωση των βιοχημικών στοιχείων, μέσα στο σώμα, δίνουν σιγά -σιγά τα δικά τους προβλήματα. Εκεί έρχεται η ενεργειακή διατροφή να αποκαταστήσει αυτή τη χαμένη ισορροπία, δίνοντας ουσίες, μέσα από τη διατροφή, οι οποίες μπορούν να επαναφέρουν τον οργανισμό σε καλά επίπεδα λειτουργίας.

Η λήψη των βασικών ουσιών, μέσα από τις ανάλογες τροφές που τα περιέχουν, μας δίνει την δυνατότητα να χάσουμε γρήγορα βάρος (λίπος) και να δώσουμε τη δυνατότητα στο σώμα να φτάσει σε επίπεδα τέτοια, που να συμβαδίζουν με την οστική μάζα που διαθέτει, να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του αίματος σε φυσιολογικές τιμές, να επαναφέρουμε τη λειτουργία ζωτικών οργάνων σε καλή κατάσταση, με λίγα λόγια να ξυπνήσουμε τον οργανισμό.

Η θεωρία του ενεργειακού διατροφικού είναι :

Δώσε απλή ύλη στο σώμα και ξεκούρασε τα όργανα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες ημέρες του προγράμματος. Βελτιώνεται η όψη του δέρματος, χάνουμε βάρος χωρίς να έχουμε απώλεια υγρών και το βασικότερο, αλλάζει η ψυχική μας διάθεση. Το λίπος μπλοκάρει την ενέργεια του οργανισμού. Το διατροφικό στοχεύει στη μείωση του λίπους είτε αυτό είναι στο αίμα, είτε αυτό βρίσκεται στο μυικό σύστημα. Τα χαμηλά επίπεδα λίπους μας εξασφαλίζουν ελευθερία στην κίνηση, στη λειτουργία αλλά και στην απορρόφηση και εκπόρευση ενέργειας από το σώμα.

Στην περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα με τοξιναιμίες, καλό είναι να έχουμε εξετάσεις αίματος πριν από την αγωγή του ενεργειακού διατροφικού, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο και μετά από αυτό.

Η ημερομηνία έναρξης ενός ενεργειακού διατροφικού προγράμματος είναι συγκεκριμένη.

Η διάρκεια του ορίζεται σε 20 η 40 ημέρες και θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης. Επίσης θα πρέπει να επισημάνω πως το ίδιο πρόγραμμα δεν ταιριάζει σε άλλο άτομο, εκτός από αυτό που το έχει διαλέξει. Οι ημερομηνίες είναι συγκεκριμένες, οπότε τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουμε, αφορούν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα δεν μπορεί να επαναληφθεί μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, διότι βγαίνει με γνώμονα τα δεδομένα του 40ημέρου και το οποίο φυσικά δεν επαναλαμβάνεται.