1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Τι είναι το Su Jok.

Το Su Jok είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, απλή, ασφαλής και πολύ αποτελεσματική, με ρίζες από την Κορέα. Το όνομά του προέρχεται από τις δύο λέξεις : Su (που σημαίνει χέρι) και Jok (που σημαίνει πόδι).Στόχος της εκπληκτικής αυτής μεθόδου θεραπείας είναι η ίαση ασθενειών (ακόμα και χρόνιων, σε έξαρση ή σε οξεία μορφή), μέσω των προβολών τους στα χέρια και στα πόδια.

Εν ολίγοις, το Su Jok έχει παρόμοια θεμέλια με εκείνα του βελονισμού. Εντοπίζει τις προβολές των διαφόρων οργάνων (που παρουσιάζουν πρόβλημα, πόνο ή δυσλειτουργία) στα χέρια και στα πόδια και εφαρμόζεται με σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειας.

 Το Su Jok με απλά λόγια…

Τα άκρα μας, οι παλάμες και τα πέλματα, αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το σώμα μας. υπάρχουν συγκεκριμένα σημαία για κάθε όργανο και κάθε μεσημβρινό του σώματος. Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή ιατρικής Park Joe Woo από τη Νότια Κορέα και συνήθως πραγματοποιείται και με την συμμετοχή και άλλων μέσων, όπως είναι οι μικροβελόνες, οι λίθοι, οι σπόροι, η φωτεινή ακτινοβολία, το μασάζ και οι μαγνήτες.

Κάθε δυσλειτουργία που προκαλεί μια ασθένεια δημιουργεί προβλήματα και στην ενεργειακή ροή της αντίστοιχης περιοχής. Ασκώντας λοιπόν πιέσεις στην συγκεκριμένη περιοχή που παρουσιάζει το πρόβλημα, ουσιαστικά αντιστρέφουμε την ροή της ενέργειας, η οποία γυρίζει πίσω προς την αιτία της βλάβης και της δυσλειτουργίας, και με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισορροπία ξανά την ενέργειας στο σώμα.

 Κατάκτηση της ψυχικής ισορροπίας και ηρεμίας

Στην πολύ δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε άνθρωπο να διατηρεί τις ισορροπίες του, να μην καταβάλλεται από το έντονο άγχος και να μπορεί να παραμένει ψυχικά ήρεμος. Νεαρά άτομα αλλά και ενήλικες παρασύρονται από τους απαιτητικούς αυτούς ρυθμούς και μακροπρόθεσμα βάλλονται από διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Το Su Jok με την δική του φιλοσοφία και πρακτική καταφέρνει να ανακουφίσει από το ψυχικό βάρος και το φορτίο ολόκληρης της ημέρας και να αποβάλλει τους πόνους που αυτό επιφέρει στο σώμα, διατηρώντας έτσι το άτομο ήρεμο και την ενέργειά του ισορροπημένη.

 Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει το Su Jok:

- Πονοκέφαλος
- Ημικρανία
- Ίλιγγος
- Άσθμα
- Γαστρική οξύτητα
- Βρογχήτιδα
- Δυσκοιλιότητα
- Διάρροια
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
- Πρόπτωση δίσκου
- Εμμηνόπαυση
- Κατάθλιψη
- Φοβίες
- Έντονος θυμός
- Άγχος
- Ανησυχία
- Διάφορες παθήσεις του νευρικού συστήματος
- Καρδιοαναπνευστικές και πνευμονικές ανωμαλίες
- Προβλήματα στο ουροποιητικό και γυναικολογικό σύστημα
- και πολλά άλλα

 Το Su Jok και το χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην μέθοδο του Su Jok. Μάλιστα αναφέρεται στις πρακτικές αυτές και ως το «χαμόγελο του Βούδα».

Η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός πως το χαμόγελο περνά θετική ενέργεια από το ένα άτομο στο επόμενο, με αποτέλεσμα την εξάπλωση του καλού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση της υγείας, η καλυτέρευση της καθημερινότητας και κατ’επέκταση της ζωής, η απόκτηση αυτοπεποίθησης από το άτομο και η πρόοδος τόσο του ίδιου όσο και του περιβάλλοντός του.

Με τον τρόπο αυτό και εφαρμόζοντας στην καθημερινότητά του τις αρχές της φιλοσοφίας αυτής, το άτομο διατηρεί την υγεία του και παραμένει σε επαφή και εναρμονισμένη, ισορροπημένη σύνδεση με το περιβάλλον του, τους συνανθρώπους του και το σύμπαν γενικότερα.