1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Διακοπή καπνίσματος με εναλλακτικές μεθόδους

Πέρα από τα υποκατάστατα νικοτίνης και τα φάρμακα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που υπόσχονται να διώξουν το τσιγάρο από τη ζωή σας με τρόπο φυσικό.

Το πήρατε επιτέλους απόφαση να κόψετε το τσιγάρο. Συγχαρητήρια, αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Τώρα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε μια και καλή από την κακή αυτή συνήθεια. Αν δεν σκοπεύετε να καταφύγετε στη λύση των φαρμάκων, ούτε να επιλέξετε υποκατάστατα νικοτίνης, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το κείμενο. Παρακάτω, θα δείτε με μια ματιά τις εναλλακτικές μεθόδους που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στη μάχη κατά του καπνίσματος. Μέσω της μείωσης των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης, χαλαρώνουν τον οργανισμό και τον βοηθούν να απαλλαγεί από τον εθισμό του τσιγάρου.

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος

Βελονισµός χωρίς βελόνες (Ηλεκτροβελονισµός)

1) Γιατί να τον επιλέξω:
Αν σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα του βελονισμού, αλλά φοβόσαστε τις βελόνες, ο ηλεκτροβελονισμός είναι η λύση.

2) Η δράση του:
Τονώνει τη ζωτικότητα του οργανισμού και ενισχύει τη θέλησή σας να κόψετε το τσιγάρο. Πρόκειται ουσιαστικά για παραλλαγή του κλασικού βελονισμού. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικές βελόνες με χοντρή μυτερή απόληξη (μοιάζουν με τη μύτη του στυλό), οι οποίες δεν τρυπούν το δέρμα αλλά δέχονται ρεύμα και λειτουργούν σαν ηλεκτρόδια, τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (π.χ. γύρω από το στόμα, τη μύτη, το χέρι). Η αίσθηση που έχετε είναι αυτή ενός τσιμπήματος.

3) Η αποτελεσματικότητά του:
Η εν λόγω θεραπεία θεωρείται εξίσου αποτελεσματική με τον κλασικό βελονισμό. Ωστόσο, το κατά πόσο θα κόψετε οριστικά το κάπνισμα εξαρτάται και από εσάς και τη δυνατότητά σας να καταπολεμήσετε την ψυχική σας εξάρτηση από το τσιγάρο. Συνήθως, συστήνεται και μία αγωγή συντήρησης στην αρχή κάθε εποχής (π.χ. αρχή φθινοπώρου), επειδή τότε κυρίως ο οργανισμός απορρυθμίζεται και είναι πιο πιθανό να στραφεί σε εθιστικές ουσίες.

Tip: Ο ηλεκτροβελονισμός δεν συστήνεται σε άτομα που έχουν βηματοδότη.

Με ποιο τρόπο, όμως, βοηθά έναν καπνιστή να κόψει το τσιγάρο; Απαντήσεις σε αυτό και σε πολλά ερωτήματα για τη σχέση του βελονισμού με τη διακοπή του καπνίσματος θα διαβάσετε εδώ.


Έως 20% έκπτωση στα πακέτα διακοπής καπνίσματος προσφέρει για τους φίλους του το 7 Lotus.
Επικοινώνησε μαζί μας στο 2281300933 για να μάθεις περισσότερα.


 

 Ρεφλεξολογία

1) Γιατί να την επιλέξω:
Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική για ανθρώπους πολύ στρεσαρισμένους, αφού βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει, να βρει την ισορροπία του, να αποτοξινωθεί από τη νικοτίνη και γενικότερα από τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα του και να καταφέρει να απαρνηθεί τη συνήθεια του καπνίσματος.

2) Η δράση της:
Πραγματοποιούνται πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά που βρίσκονται στα πέλματα και τις παλάμες, τα οποία θεωρούνται αντανακλαστικές μικρογραφίες του σώματος (π.χ. πιέσεις στον λοβό αντανακλώνται στον εγκέφαλο). Έτσι, ο οργανισμός χαλαρώνει και ξεμπλοκάρει, με αποτέλεσμα μετά από μερικές συνεδρίες να νιώθετε απέχθεια για το τσιγάρο.

3) Η αποτελεσματικότητά της: Σύμφωνα με τους ειδικούς της ρεφλεξολογίας, υπολογίζεται ότι πέντε στους δέκα καπνιστές που επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να κόψουν το τσιγάρο τελικά τα καταφέρνουν. Αν και η ρεφλεξολογία δεν θεωρείται εξίσου αποτελεσματική με τον βελονισμό, πρόκειται για μέθοδο που «μαλακώνει» και ξεμπλοκάρει το σώμα σε ιδιαίτερα στρεσαρισμένους ανθρώπους, οπότε στη συνέχεια είναι πιο δεκτικοί σε οποιαδήποτε αγωγή κατά του καπνίσματος.


Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος συνδυάζοντας διάφορες εναλλακτικές θεραπείες προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.